Kdo už byl u mě na kosmetice, tak ví, že před ošetřením nabízím k vypití kakao.
Ale proč?
Poprvé jsem narazila na pití kakaa před ceremonií v létě na Healing festivalu, kde jsem byla letos poprvé a moc se mi to tehdy líbilo.
Před kosmetikou, krásně provoní prostor, navodí příjemnou atmosféru, zahřeje a zklidní tělo.
Kakao které nabízím, není jen tak ledajaké. Není to tedy takové, které seženete běžně v obchodě.
Používám kakao 100%, odrůda Criollo.
Criollo znamená místní nebo domorodý. Je to odrůda, která se pěstuje velmi málo.
Tato odrůda pochází z Peru je nešlechtěná, bez genetické modifikace a dosahuje až neuvěřitelně delikátních, sladkých tónů.
Na trhu dosahuje vysokých cen, proto se od ní také očekává vysoká kvalita a kladou se na ni velké nároky.
Odkud pochází pití kakaa?
Pití kakaa pochází z mayských a aztéckých tradic ve Střední a Jižní Americe, kde se používají k duchovním, léčivým a ceremoniálním účelům pro vnitřní probuzení.
Historicky bylo kakao vždy považováno Středo a Jiho-Americkými kulturami, jako byli Mayové, Aztékové, za velmi mocné afrodiziakum, exotickou pochutinu
poskytuje příležitost poskytnout si bezpečný prostor na okamžik zastavení a zklidnění.
Kakao má více než 711 identifikovatelných živin. Kakaové boby jsou považovány za SUPERFOODS a holistickou potravinu.
Antioxidanty- látky, které snižují buněčný stres a harmonizují náš organismus, jsou dobře vstřebatelné a stabilní.
Prekurzor serotonin - hormon radosti.
Fenylalanin– bývá nazýván hormonem lásky a štěstí, má vliv na produkci dopaminu (neurotransmiteru), který se běžně vyplavuje při orgasmu.
Minerály a vitamíny: Železo, zdroj organické síry, hořčík (dobře vstřebatelný pro náš organismus), zinek, měď, vápník, draslík, B1, B2, A, C, E
Kakao přichystám vždy a je jen na Vás, jestli ochutnáte nebo ne :)